A DALAI LÁMA TERÉZ ANYÁRÓL

Ő jelképezi a határtalan szeretetet és együttérzést az egész emberiség számára. A tibeti buddhizmus számára ő Maha Karuna (mérhetetlen együttérzés) megtestesülése. A mindennapi szeretetnek oka van, szeretjük a családunkat, barátainkat... 
De Teréz Anya szeretete isteni szeretet, amely minden emberi lényre kiterjed. Ennek a szeretetnek kifejeződése volt a szolgálata is, amelyet végzett. Teréz Anya szolgálta az embereket, átalakította a szenvedő emberiség képét a szeretete és együttérzése által. Számára senki nem volt érinthetetlen, lelke megérintette a szegények legszegényebbjeit is, okot adott nekik az életre és a büszkeségre.

 A Dalai Láma csodálta Teréz Anyát, és a legmélyebb tisztelettel nézett rá. Miután találkoztak, azt mondta, ő egy együtt érző ember. Gyakran mondta buddhista szerzeteseknek, kövessék Teréz Anya példáját, szolgálják a szegények legszegényebbjeit, az ő szellemiségét, elkötelezettségét és együttérzését tekintsék példának. A Dalai Láma ezt azzal egészítette ki, Teréz Anya együttérzése, elkötelezettsége továbbra is például szolgálhat az emberiségnek.

Forrás ~ Internet